PREMINUO MUŠKARAC U GORNJEM MILANOVCU: Od korone obolelo i devetoro dece

M. BOŠNjAK

28. 10. 2021. u 14:28

PREMINUO je, nažalost, još jedan pacijent, star 89 godina, u Kovid zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, tokom minula 24 sata.

ПРЕМИНУО МУШКАРАЦ У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ: Од короне оболело и деветоро деце

Foto: M. B.

- U „crvenoj“ zoni, prema preseku od jutros u sedam sati, od kovida-19 leči se 41 pacijent. Od njih, virus korona potvrđen je kod 39, jedan ima negativan test, jedan čeka rezultate testiranja. Jedan pacijent, nevakcinisan, godišta 1981. prevežen je u Kovid bolnicu u Batajnici, još jedan (1954.) u čačansku bolnicu. Tokom protekla 24 časa, primili smo još šest osoba, sa simptomima koji ukazuju na korona virus, troje smo otpustili na kućno lečenje - potvrdio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Pozitivno potvrđenih na korona virus, po današnjim zvaničnim podacima Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, još ima 41, od kojih devetoro dece. U Pedijatrijskoj kovid ambulanti te ustanove, nažalost raste broj pregleda dece.
Od marta prošle godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u Rudničko-takovskom kraju preminule su 163 osobe. U celom tom periodu, korona virusom ukupno je, po dosadašnjim podacima, zaraženo 5.511 lica. Od tog broja, samo od početka avgusta ove godine, u četvrtom talasu epidemije, obolelo je njih 1.647, od kojih 219 dece.
Prema poslednjim zvaničnim podacima, imunizacija protiv kovida-19 u ovom kraju glasi: prvu dozu od četiri raspoloživa cepiva, primilo je 17.255 za to zainteresovanih osoba (malo više od trećine ukupnog stanovništva), drugu 16.406 a treću buster 4.596.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!