IDENTITETI STRELJANIH ŽRTAVA: Promocija knjige Silvije Krejaković u kraljevačkom Narodnom muzeju

G.Ć.

19. 10. 2021. u 13:01

U GALERIJI Narodnog muzeja u sredu će biti održana promocija trećeg izdanja knjige Silvije Krejaković „Identiteti žrtava streljanih u Kraljevu oktobra 1941“ koju je objavio Muzej žrtava genocida u Beogradu.

ИДЕНТИТЕТИ СТРЕЉАНИХ ЖРТАВА: Промоција књиге Силвије Крејаковић у краљевачком Народном музеју

Narodni muzej Kraljevo

Ova jedinstvena naučna studija objavljena je kao doprinos Muzeja žrtava genocida obeležavanju 80. godišnjice kraljevačkog masakra nad civilima koji su sredinom oktobra 1941. godine u tom gradu počinile nemačke nacističke okupacione vlasti. Ona je, istovremeno, riznica informacija i znanja, ali i poziv savremenim generacijama da se odgovorno, objektivno i trajno sećaju nevinih kraljevačkih stradalnika.

- Umesto političke upotrebe i „licitiranja” brojem ubijenih i imenima žrtava, knjiga je istraživački rezultat koji odlikuje preciznost u utvrđivanju činjenica, okolnosti i konteksta – naglašava akademik Ljubodrag Dimić, recenzent studije.

Ovom prilikom, osim autorke o knjizi će govoriti dr Dejan Ristić, v. d. direktora Muzeja žrtava genocida, Mirjana Savić, muzejski savetnik Narodnog muzeja Kraljevo i direktor Darko Gučanin. Program počinje u 18 sati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!