KONKURS ZA UMETNIČKE ZANATE: Rok za podnošenje zahteva 15. novembar

Z. GLIGORIJEVIĆ

19. 10. 2021. u 12:57

MINISTARSTVO poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede raspisalo je konkurs za podsticaje za unapređenje ekonomskih aktivnosti na selu kroz podršku nepoljoprivrednim aktivnostima u sektorima ruralnog i lovnog turizma, kao i u sektoru starih i umetničkih zanata, odnosno domaće radinosti.

КОНКУРС ЗА УМЕТНИЧКЕ ЗАНАТЕ: Рок за подношење захтева 15. новембар

Z. Gligorijević

Opština Ćuprija obaveštava sugrađane da je Ministarstvo poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede raspisalo konkurs za podsticaje za unapređenje ekonomskih aktivnosti na selu kroz podršku nepoljoprivrednim aktivnostima u sektorima ruralnog i lovnog turizma, kao i u sektoru starih i umetničkih zanata, odnosno domaće radinosti. Pravo na korišćenje ovih podsticaja imaju fizička lica, nosioci registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, preduzetnici, mikro i mala privredna društva i zemljoradničke zadruge i udruženja građana.

Podsticaji se utvrđuju u iznosu od 50 odsto od vrednosti realizovane prihvatljive investicije umanjene za iznos sredstava na ime poreza na dodatu vrednost, odnosno u iznosu od 65 odsto od ove vrednosti, ukoliko je investicija realizovana u području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi.

Maksimalni iznos podsticaja po korisniku za investicije u sektoru ruralnog turizma  je 2.350.000 dinara, dok je maksimalni iznos podsticaja po korisniku za investicije u sektoru starih i umetničkih zanata, odnosno domaće radinosti, 500.000 dinara.

Rok za podnošenje zahteva je 15. novembar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili