POJAČANA KONTROLA KOMUNALNE INSPEKCIJE: Svi objekti u Vršcu pod nadzorom zbog loše epidemiološke situacije

J. J. BALjAK

13. 10. 2021. u 17:52

ZBOG loše epidemiološke situacije u Vršcu, koju je Zavod za javno zdravlje Pančevo ocenio kao katastrofalnu, odeljenje za inspekcijske poslove, poslove odbrane i vanrednih situacija će pooštriti mere nadzora primenjivanja protivepidemioloških mera.

ПОЈАЧАНА КОНТРОЛА КОМУНАЛНЕ ИНСПЕКЦИЈЕ: Сви објекти у Вршцу под надзором због лоше епидемиолошке ситуације

Foto: J.J.B.

U skladu sa preporukama Južnobanatskog okruga i Koordinacione komisije, komunalna inspekcija će, u nedostatku komunalne policije u Vršcu, sprovoditi kontrolu i van radnog vremena, kao i vikendom.

- Komunalna inspekcija je sve vreme trajanja pandemije bila na terenu i uglavnom primenjivala kontrole koje su imale savetodavni karakter. To, međutim, nije dalo pun efekat, pa će sada u ugostiteljskim i maloprodajnim objektima, tržnim centrima i objektima sporta biti pojačana kontrola poštovanja protivepidemioloških mera, dok će saobraćajna inspekcija konstrolisati javni prevoz – kažu u lokalnoj samoupravi.

Oni apeluju na sugrađane da se pridržavaju mera zaštite i podsećaju koja je visina novčanih kazni, ukoliko dođe do kršenja – 5.000 dinara za fizičko lice koje se ne pridržava mera lične zaštite, kao i 150.000 za preduzetnika, a 300.000 za pravno lice koje nije preduzelo aktivnosti radi primene mera lične zaštite od infekcije.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili