“ČAROBNA ŠUMA” BOJANE NIKOLIĆ: Noviteti u pirotskoj galeriji "Čedomir Krstić"

V.Ć.

10. 10. 2021. u 13:15

U PIROTSKOJ Galeriji “Čedomir Krstić”,, otvorena je postavka “Čarobna šuma”, akademskog slikara dr Bojane Nikolić. Ova umetnica je izložila kolekciju od 39 sika i umetničkih prdmeta, koji su privukli veliku pažnju publike.

“ЧАРОБНА ШУМА” БОЈАНЕ НИКОЛИЋ: Новитети у пиротској галерији Чедомир Крстић

Foto: V. Ćirić

Prema rečima istoričarke umetnosti Radmile Vlatković, direktorke Galerije, dela pobuđuju izuzetne umetničke doživljaje, zbog svog kolorita, energije i dinamike. Dominiraju stratst, eksplozija i dinamika, a glavni nosilac su zelena, žuta, crvena,oker i tirkizna boja. Reč je o izuzetno ozbiljnim delima-kaže Vlatkovićeva dodajući da se radi o raskošnim likovnim prizorima.

Umetnica dr Bojana Nikolić je diplomirala na Faklutetu likovnih umetnosti u Beogradu, gde je magistrirala i doktorirala u klasi profesora Čedomira Vasića. Kaže da je u svojim ostvarenjima eksperimentisala. U dosadašnjoj karijeri je učestvovala na preko 30 kolektivnih, ali je imala i samostalne izložbe u Srbiji i insotranstvu. Predaje na Akademiji tehniško vaspitačjkih strukovnih studija u Nišu.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

DUBOČKA PEĆINA: Dugačkim kanalima do pećinskog nakita

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)