BICIKLOM OD PETROVARADINA DO BEOČINA: Predstavljen projekat „Zelena staza“ na trasi pruge

Z. GRUMIĆ

06. 10. 2021. u 22:23

POKRAJINSKI sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević i državni sekretar u Ministarstvu građevine, saobraćaja i infrastrukture Enes Buhić predstavili su danas u Novom Sadu projekat buduće „zelene staze“ za pešake i bicikliste, koja će biti izgrađena na trasi ukinute železničke pruge od Petrovaradina do Beočina, dugoj 17,5 kilometara.

БИЦИКЛОМ ОД ПЕТРОВАРАДИНА ДО БЕОЧИНА: Представљен пројекат „Зелена стаза“ на траси пруге

Foto: Novosti arhiva

U naredna četiri meseca biće izrađena projektno-tehnička dokumentacija kako bi radovi bili obavljeni do kraja iduće godine kada će, kako se očekuje, prvi bicikli krenuti novom stazom, rekao je Ivanišević na konferenciji za novinare.

- Cilj nam je da u Vojvodini razvijamo ciklo-turizam. U tom pogledu uskoro ćemo predstaviti i prvu aplikaciju za bicikliste, na Fruškoj gori, u nameri da jasno mapiramo sve biciklističke staze na tom području i da tako obogatimo kompletnu turističku ponudu pokrajine – naveo je on, istakavši uspešnu saradnju u tom projektu sa republičkim resornim ministarstvom.

“Zelena staza“ na koridoru pruge Petrovaradin–Beočin biće izgrađena na inicijativu Grada Novog Sada, napomenuo je državni sekretar Buhić i precizirao da je iz republičkog budžeta izdvojeno 22 miliona dinara za izradu projektno tehničke dokumentacije.

JP „Železnice Srbije“ ukinule su prugu od Petrovaradina do Beočina 2016. godine. Tada je iskazano interesovanje za pretvaranje te deonice u „zelenu stazu“, za pešake i bicikliste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!