ČISTE SA KOMŠIJAMA: Prekogranična saradnja Vranjanaca i Severne Makedonije

D. RISTIĆ

07. 10. 2021. u 06:00

JKP "Komrad" iz Vranja je predstavilo projekat "Unapređenje i zaštita zdravlja ljudi i životne sredine smanjenjem rizika od zagađenja kroz efikasno upravljanje otpadom", koji realizuje sa partnerima iz Severne Makedonije.

ЧИСТЕ СА КОМШИЈАМА: Прекогранична сарадња Врањанаца и Северне Македоније

STRATEGIJA Detalj sa predstavljanja projekta , Foto D. Ristić

Projekat je deo "IPA 2" programa prekogranične saradnje, a - pod pokroviteljstvom Evropske unije - komunalcima iz grada pod Pržarom partneri će biti kolege iz Skoplja, Petrovca i Zelenikova. Vranjski "Komrad" je nosilac projektnih aktivnosti čija ukupna vrednost iznosi oko 265.000 evra.

Nela Cvetković, Foto D. Ristić

- Naši zadaci su izrada katastra nelegalnih smetlišta na teritoriji grada i seoskih naselja, a zatim i njihovo čišćenje. Takođe, uredićemo dve zelene površine u Vranju i Vranjskoj Banji koje će, pored travnjaka, dobiti i drvoredne sadnice, klupe i đubrijere - kaže izvršna direktorka JKP "Komrad" Nela Cvetković, napominjući da projekat još predviđa nabavku i postavljanje 20 polupodzemnih kontejnera u gradu.

Važan segment planiranih aktivnosti će, saznajemo, biti i edukacija stanovništva - prvenstveno, školske i srednjoškolske populacije - pa će biti organizovane brojna predavanja i radionice. Kao rok za okončanje projekta je označen početak novembra 2022. godine.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri