MILAN KRKOBBABIĆ U POSETI BANATU: Više od 50 hektara državne zemlje dato na korišćenje mladim poljoprivrednicima

Tanjug

06. 10. 2021. u 16:19

MINISTAR za brigu o selu Milan Krkobabić izjavio je danas prilikom posete Perlezu da su "krov nad glavom" i 50 hektara državne zemlje, koja je data na korišćenje mladim poljoprivrednicima, garancija da Banat neće ostati prazan, saopšteno je iz Ministarstva.

МИЛАН КРКОББАБИЋ У ПОСЕТИ БАНАТУ: Више од 50 хектара државне земље дато на коришћење младим пољопривредницима

Foto: Ž. Knežević

Saopšteno je da Ministarstvo za brigu o selu, pored ovog, sprovodi niz programa za poboljšanje uslova života i rada na selu, od rešavanja pitanja egzistencije stanovnika sela udruživanjem u zadruge, preko dodele sredstava za kupovinu minibuseva za prevoz seoskog stanovništva do obogaćenja kulturnog života seljana i negovanje tradicije organizovanjem manifestacija.

Takođe, Krkobabić je govorio i o inicijativi da se slobodna državna zemlja, koje u Srbiji prema podacima Akademijskog odbora za selo ima oko 200.000 hektara, ustupi pod određenim uslovima na korišćenje onima koji su zainteresovani da je obrađuju.

Dobitnik sredstava za kupovinu seoske kuće s okućnicom, mladi Milan Mišković pronašao je svoju samostalnost dva kilometra od roditeljske kuće i nastaviće da se na svojih 15 hektara zemlje bavi ratarstvom, saopšteno je iz ministarstva.

- Ovo je nešto o čemu sam mogao samo da sanjam. Sopstveno domaćinstvo omogućiće mi da sa svojom verenicom zasnujem svoju porodicu, a nastaviću da obrađujem zemlju kao i do sada sa ocem. Volim selo i sigurno ću ovde ostati - izjavio je ovaj dobitnik bespovratnih 1.200.000 dinara za koje je kupio kuću od 85 m kvadratnih sa okućnicom od 8 ari sa pomoćnim objektima.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura izjavio je da je na krilima ideje Ministarstva za brigu o selu Grad Zrenjanin pružio svaku pomoć i podsticaj mladim poljoprivrednicima da ostanu u seoskim sredinama.

- Putevi koji polako dolaze u ove krajeve, uz infrastrukturu koju se trudimo da omogućimo - gasovod, škole, vrtići, sportski sadržaji i ostala komunalna infrastruktura za koju se trudimo da bude sve bolja, uz ovakve programe privućiće mlade ljude koji jedini mogu da ožive naša sela - rekao je Salapura.

Ministar Krkobabić je, kako piše u saopštenju, naglasio da interesovanje za ovaj program prevazilazi sva očekivanja i da je izvesno da će se sa dodelom praznih kuća nastaviti i u narednom periodu.

BONUS VIDEO:

"NAJVAŽNIJI JESENjI POSAO": Kako se pravi dobra rakija - od početka do kraja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati