DELO „ANTENE“ INSPIRISANO IKONOM: Novosadska Akademija umetnosti 7. oktobra gostuje u katedrali Beogradske nadbiskupije

Lj. P.

06. 10. 2021. u 11:52

KONCERT u organizaciji Akademije umetnosti Novi Sad održaće se u katedrali Beogradske nadbiskupije (Hadži Milentijeva 75) u četvrtak, 7. oktobra, u 20 časova, a na programu je delo „Antene“, Aleksandre Vrebalov, kompozitorke i profesorke na Akademiji umetnosti.

ДЕЛО „АНТЕНЕ“ ИНСПИРИСАНО ИКОНОМ: Новосадска Академија уметности 7. октобра гостује у катедрали Београдске надбискупије

Foto: Srđan Pablo Doroški

Kompozicija „Antene“ inspirisana je ikonom Bogorodice Milosrđa, koja datira iz perioda kasne Vizantije i nalazi se u vizantijskoj zbirci Muzeja umetnosti u Klivlendu, po čijem pozivu je delo napisano.

Na ovom jedinstvenom koncertu zajedno nastupaju hor Škole crkvenog pojanja Sveti Jovan Damaskin, koji predvodi đakon dr Vladimir Antić, TAJJ kvartet, hor i ansambl studenata i profesora Akademije umetnosti Novi Sad i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. Kombinovanim horovima i ansamblom diriguje Božidar Crnjanski.
Koncert „Antena“ su jedan od primera inovativnog pristupa muzičkom obrazovanju, u kome je umetnička saradnja sa neakademskim lokalnim i međunarodnim organizacijama jedan od osnovnih oblika praktičnog uključivanja studenata u stručnu praksu kojoj nemaju pristup putem redovne nastave.
Ulaz na koncert koji traje oko 60 minuta je besplatan, a rezervacije se primaju na mejl: mons@sbb.rs.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna