EPIDEMIJA U PČINJSKOM OKRUGU: Još 134 osobe pozitivne na korona virus

D. R.

03. 10. 2021. u 15:03

PREMA poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, na kovid 19 testirana je 471 osoba sa teritorije Pčinjskog okruga.

ЕПИДЕМИЈА У ПЧИЊСКОМ ОКРУГУ:  Још 134 особе позитивне на корона вирус

Foto: D. Ristić

Rezultati analiza su pokazali da su 134 lica zaražena koronavirusom. Od ovog broja 69 je iz Vranja, 22 iz Vladičinog Hana, 17 iz Bujanovca, 13 iz Surdulice, 8 iz Trgovišta, 3 iz Bosilegrada i 2 iz Preševa.

Broj novozaraženih korona virusom je značajno manji nego proteklih dana, ali treba imati u vidu i da se tokom vikenda manji broj pacijenata javlja lekaru i da se izvrši manji broj testiranja.

U poslednja 24 časa preminula su još tri kovid pacijenta, saopšteno je iz Zdravstenog centra (ZC) Vranje.

Osmi dan zaredom u vranjskim kovid bolnicama broj preminulih kovid pacijenata je po tri za dan. U dve kovid bolnice hospitalizovano je 126 pacijenata, svi su pozitivni na koronavirus i sa upalom pluća, dok je na kiseoniku 67 pacijenata. Na bolničko lečenje primljeno je šest pacijenata, otpušteno 10, a jedan bolesnik je transportovana za Kruševac.

U Kovid ambulanti za decu Zdravstvenog centa (ZC) Vranje, tokom jučerašnjeg dana obavljeno je ukupno 62 pregleda.

Kontrolnih pregleda je bilo 16, dok je prvih pregleda bilo 46, od čega je 21 dete bilo mlađe od 7 godina. Izvršena su 33 antigenska testa koji su pokazali da je jedanaestoro dece pozitivno na virus korona, od čega šestoro mlađe od 7 godina.

Izdato je 15 uputa za laboratoriju, a četvoro dece mlađe od 7 godina je upućeno na Odeljenje pedijatrije, kažu iz ZC Vranje.

Zapratite Nportal na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!