NEGUJU SEĆANJE NA OMILJENOG DEČJEG PESNIKA: U Sremskoj Kamenici okupile se osmoletke koje nose ime Jovana Jovanovića Zmaja

Lj.P.

02. 10. 2021. u 17:53

OSNOVNA škola „Jovan Jovanović Zmaj“ u Sremkoj Kamenici, danas je bila domaćin 50. Susreta Zamejvih škola, a svečanosti je prisustvovala Dina Vučinić, član Gradskog veća za obrazovanje.

НЕГУЈУ СЕЋАЊЕ НА ОМИЉЕНОГ ДЕЧЈЕГ ПЕСНИКА: У Сремској Каменици окупиле се осмолетке које носе име Јована Јовановића Змаја

Foto: Pres služba grada

 Ovogodišnja manifestacija čiji je moto „...Vreme ide, vreme leti, te ponavlja slike stare“ organizovana je uz poštovanje svih epidemioloških mera, a okupila je predstavnike osnovnih škola koje nose Zmajevo ime, iz Banje Luke, Beograda, Vranja, Rume i Sremske Kamenice.

- Veoma mi je drago što, i u ovim vremenima kada se ceo svet suočava sa pandemijom, neke tradicije odolevaju izazovima i što danas, u Sremskoj Kamenici imamo priliku da prisustvujemo 50. jubilarnim Susretima Zmejevih škola – izjavila je Dina Vučinić. - Ova manifestacija predstavlja najveće okupljanje škola, sa najdužom tradicijom u zemlji, a njeni učesnici na kreativan način kroz pesmu, znanje i druženje neguju sećanje na Jovana Jovanovića Zmaja. Želim Vam lep dan u Sremskoj Kamenici i da još dugo čuvate od zaborava lik i delo omiljenog dečijeg književnika.

Direktor OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Dejan Merdanović je istakao da je škola u Sremskoj Kamenici već 11 puta bila organizator susreta Zmajevih učenika i nastavnika.

- Već punih 50 godina učenici, nastavnici i njihove škole, koje sa ponosom nose Zmajevo ime, nastoje da svoju veliku ljubav prema Zmaju kroz druženje i učenje prenesu na naredne generacije. To su radili neki pre nas, a nadamo se da će i neki posle nas - rekao je Dejan Merdanović.

Za učesnike Susreta Zmajevih škola organizovan je program u okviru kojeg su polagali vence na Zmajev grob, prisustvovali izložbi likovnih i kaligrafskih radova učenika, razgledali postavke u Zmajevom muzeju, prisustvovali različitim radionicama i obilazili Novi Sad i Sremsku Kamenicu.

Zapratite Nportak na Fejsbuku

BONUS VIDEO:

„Novosti“ donose do sada neispričanu priču iz čuvenog pozorišta u Kruševcu, Gradu Glumaca

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!