ČITAOCIMA U AUTOBUSU 300 KNJIGA: Sedma regionalna književna konferencija počela darivanjem Novosađana

S. BAJIĆ

29. 09. 2021. u 08:25

"NEDELjA knjige", u okviru koje će sutra i prekosutra biti održana sedma po redu Regionalna književna konferencija Book Talk, počela je tradicionalnom akcijom deljenja knjiga u autobusima gradskog saobraćajnog preduzeća "Novi Sad".

ЧИТАОЦИМА У АУТОБУСУ 300 КЊИГА: Седма регионална књижевна конференција почела даривањем Новосађана

POKLON Podela knjiga u autobusima javnog prevoza, Foto CMC

Volonteri organizatora manifestacije, kompanije "Kolor medija komjunikejšns", uz podršku vozača autobusa, konkretno doprinose promociji kulture čitanja u gradu tako što ljubiteljima pisane reči, koje zateknu sa štivom u rukama tokom vožnje ili na autobuskom stajalištu, poklone novu knjigu.

- Ove godine pripremili smo više od 300 naslova za čitaoce u autobusima - kaže Maja Mišković, koordinatorka akcije i potvrđuje da je za prethodnih sedam godina, tokom "Nedelje knjige", više od 2.000 novih knjiga prešlo u ruke čitalaca.

- Cilj je da promovišemo kulturu čitanja i knjige kao sredstva komunikacije među ljudima i kulturama. Zato i "Nedelju knjige" organizujemo svake godine uoči regionalne književne konferencije, upravo kao njenu najavu. "Vratimo knjige u ruke", poruka je naše akcije.

Foto CMC

Promoteri akcije, volonteri, u naredna tri dana, do 1. oktobra, između 12 i 15 časova putnicima koje zateknu sa knjigom na nekom od stajališta i na mestima gde se ukrštaju mnogobrojne gradske i prigradske linije, ispred "Bazara", u Šafarikovoj ulici, kod Futoške pijace ili u autobusima na linijama 8, 7, 3, 5 i 2, pokloniće neku od novih knjiga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024