U GALERIJI NARODNOG MUZEJA U SMEDEREVSKOJ PALANCI: Radovi "Fantastičnih 6" ponovo zajedno

M.A.K.

28. 09. 2021. u 17:02

POSLE tri godine otkako je na postavkama u Beogradu, Kragujevcu i Užicu, radove grupe "Fantastičnih 6" videlo više od 8.000 posetilaca, njihova dela ponovo će se naći zajedno, na izložbi koja će biti otvorena u Galeriji savremene umetnosti, Narodnog muzeja u Smederevskoj Palanci, u četvrtak, 30. oktobra, 19 časova.

У ГАЛЕРИЈИ НАРОДНОГ МУЗЕЈА У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ: Радови Фантастичних 6 поново заједно

Galerija savremene umetnosti Narodnog muzeja u Smedervskoj Palanci

Grupa je okupila autore kojima je bilo zajedničko izražavanje kroz figurativno slikarstvo, kao i sklonost ka magičnom realizmu, odnosno fantastici. Činili su je Milan Tucović, Željko Tonšić, Zoran Velimanović, Željko Đurović, Vladimir  Dunjić i Sergej Aparin. Dvojica umetnika - Tucoić i Tonđić, su u međuvremenu, prevremeno napustili ovaj svet. Njihovi, kao i radovi ostale četvorice "fantastičnih" biće pred publikom do 26. septembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!