JAČAJU PRIVREDU, KULTURU I TURIZAM: Vojvodina i Aleksandrija unapređuju saradnju (FOTO)

J. S.

20. 09. 2021. u 21:45

PREDSEDNIK Pokrajinske vlade Igor Mirović razgovarao je danas sa guvernerom Guvernata Aleksandrija u Arapskoj Republici Egiptu Mohamedom Taherom el Šarifom i delegacijom Privredne komore Aleksandrije, izrazivši zadovoljstvo zbog posete koja je, kako je naveo, usledila nekoliko meseci posle potpisivanja Pisma o uspostavljanju institucionalne saradnje dva regiona.

ЈАЧАЈУ ПРИВРЕДУ, КУЛТУРУ И ТУРИЗАМ: Војводина и Александрија унапређују сарадњу (ФОТО)

Foto: Pres biro Pokrajinske vlade

Mirović i El Šarif ocenili su odnose AP Vojvodine i Guvernata Aleksandrija kao veoma dobre, istakavši da će u narednom periodu raditi na dodatnom jačanju veza.

- Naša dužnost je da otvaramo puteve saradnje, upoznajemo i povezujemo ljude i da, uprkos izazovnim vremenima, širimo saradnju u oblastima privrede, poljoprivrede, kulture i turizma i na taj način doprinesemo i dodatnom jačanju odnosa Srbije i Egipta - rekao je Mirović, istakavši da je veoma značajno što je u poseti Pokrajinskoj vladi i Vojvodini i visoka delegacija Privredne komore Aleksandrije, ocenjujući to kao veliku šansu za dodatno konkretizovanje saradnje.

Guverner El Šarif rekao je da je Aleksandrija trgovinski i ekonomski centar Egipta, u kojem posluje 45.000 privrednih subjekata, poručivši da su upravo ekonomija i trgovina velike šanse za saradnju koja, kako je ocenio, može doneti prosperitet obema državama i uz to doprineti i jačanju političkih veza.

Foto: Pres biro Pokrajinske vlade

 

Predsednik Privredne komore Aleksandrije Ahmed Evakil izrazio je očekivanje da će se ovom posetom ojačati veze među privrednicima, što će u budućnosti dovesti do povećanja protoka robe.

Delegacija iz Aleksandrije posetu nastavlja učešćem na poslovnom forumu u Privrednoj komori Vojvodine.

Sastanku su prisustvovali i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević i ambasador Egipta Amr Alguvejli.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)