KOD PARAĆINA ODRŽAN PRVI STRELIČARSKI TURNIR: Promocija streličarstva i Grze kao turističkog bisera

Z. Rašić

20. 09. 2021. u 18:36

PRVI put u idiličnom ambijentu podnožja južnog Kučaja u izletištu Grza u nedelju je održan streličarski turnir koji su organizovali Streličarski klub “Panonski gusari” iz Surčina i paraćinska Turistička organizacija.

КОД ПАРАЋИНА ОДРЖАН ПРВИ СТРЕЛИЧАРСКИ ТУРНИР: Промоција стреличарства и Грзе као туристичког бисера

Foto: Opština Paraćin

Bila je to svojevrsna promocija streličarstva koji je manje popularan sport južno od Beograda nego u prestonici i Vojvodini, a istovremeno su takmičari iz različitih gradova Srbije upoznali Grzu, turistički biser paraćinske opštine.

Ideja da se ovaj turnir organizuje baš na Grzi rodila se pre dve godine, ali je realizovana tek sada, uz najavu da će takmičenja verovatno biti i naredne godine u paraćinskoj opštini, na Grzi ili nekom drugom lepom mestu.

Surčinski streličari kažu da u gradu na Crnici postoji nekoliko osoba koje se bave streličarstvom - koje ne treba mešati sa streljaštvom, jer su u prvom slučaju u pitanju luk i strela različitih vrsta, te da ima osnova da se srodni klub osnuje i u Paraćinu.

Turnir je obuhvatio nadmetanje u muškoj i ženskoj konkurenciji u sedam disciplina, a takmičari su gađali lukom i strelom u makete životinja u prelepoj prirodi u okolini gornjeg jezera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna