ZA “SUPER DEVOJČICE” SAKUPLJENO SKORO 160.000 DINARA: Kampanja za podršku talentovanih do kraja septembra

S.BABOVIĆ

19. 09. 2021. u 16:51

BLIZU 160.000 dinara prikupljeno je za stipendiranje najmlađih talenata u okviru kampanje “Podrži super devojčice” koju su pokrenule aktivistkinje Alternativnog centra za devojke iz Kruševca.

ЗА “СУПЕР ДЕВОЈЧИЦЕ” САКУПЉЕНО СКОРО 160.000 ДИНАРА: Кампања за подршку талентованих до краја септембра

Foto: FB

Ciljana suma premašena je za više do 30.000 dinara,budući da je prvobitno bilo planirano da se prikupe jednokratne stipendije od po 25.000 dinara za pet darovitih devojčica od 8 do 14 godina.

Kampanja će trajati do kraja septembra kako bi podrška stigla do što više devojčica, za njihovo usavršavanje u oblastima neuke,umetnosti i sporta,odnosno za pokreivanje troškove prevoza,finansiranje edukativih časova ili aktivnosti,kao i nabavku sportske i umetničke opreme.U Beogradu je održano i posebno “Benefit” veče sa koncertom kako bi dodatno pomoglo devojčicama.

-U većini slučajeva njihova iskustva povezivala je ista nit - detinjstvo opterećeno nepravdom i siromaštvom-kažu u ACZD u Kruševcu.-Svesne smo da devojčice, pogotovo one koje žive u teškim životnim uslovima, nemaju podjednake šanse da se obrazuju i dobiju adekvatne uslove za razvoj svojih talenata.Kampanja je pokrenuta u okviru Međunarodnog dana devojčica koji se obeležava 11.oktora kako bi podigle svest o pravima devojčica i njihovom ranjivom položaju i doprinele da one razviju svoje talente uz pomoć novčanih stipendija.

Odluka o malim dobitnicama stipendija biće saopšte 1.oktobra,a prednost pri dobijanju stipendija imaće devojčice koje dolaze iz materijalno ugroženih porodica i iz marginalizovanih grupa. Podrška se daje putem linka https://www.donacije.rs/projekat/podrzi-super-devojcice/.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)