NOVI VRTIĆ ZA DAN OPŠTINE: Mali Zvornik dobi novi prostor za boravak najmlađih (FOTO)

V. MITRIĆ

17. 09. 2021. u 18:48

POVODOM Dana opštine Mali Zvornik svečano je predato u upotrebu upravo završeno zdanje vrtića za 50 mališana iz ovog kraja Srbije, na granici sa RS i BiH ,koje će biti u sastavu DU „Crvenkapa“.

НОВИ ВРТИЋ ЗА ДАН ОПШТИНЕ: Мали Зворник доби нови простор за боравак најмлађих (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

Najviše para za izgradnju vrtića, kako je rekao Zorav Jevtić, predsednik opštine Mali Zvornik, dala je švajcarska vlada, koja je, za razne poslove, Malozvorničane nagradila sa 400 hiljada franaka. Samo za vrtić od tih para dali su 20 miliona dinara, dok je lokalna samouporava izdvojila više od tri miliona dinara, lokaciju za zgrade, dozvole saglasnosti, opremanje prostora i okoline.

Otvaranju su prisustvovali Nenad Popović, ministar u Vladi Srbije, švajcarski ambasador u Srbiji Utrs Šmida i druge zvanice.

Inače na svečanoj sednici lokalnog parlamenta, kojom je predsedavao predsednik Radovan Tadić, uručen je ugovor o finansiranju rada Centra za inovacije u 2021. godini koji je opština Mali Zvornik potpisala sa kabinetom ministra za inovacije i tehnološki razvoj. Dodeljene su i povelje, plakete i priznanja zaslužnima za razvoj ove opštine kraj Drine, a folklorni ansambl i grupa pevača „17. septembar“ izveli su prigodan program.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!