KOVID OSTAVIO POSLEDICE: U Pirotu Međunarodni skup kardio-nefrologa

V. Ć.

17. 09. 2021. u 13:06

U PIROTU je otvoren Međunarodni skup kardio-nefrologa, koji će u naredna dva dana govoriti o najnovijim dostignućima i otkrićima ove grane medicine, ali i o problemima sa kojima smo se susretali poslednjih 18 meseci, tokom epidemije kovida 19.

КОВИД ОСТАВИО ПОСЛЕДИЦЕ: У Пироту Међународни скуп кардио-нефролога

Foto: V. Ć.

Prema rečima dr Sonje Radenković, predsedice Udruženja neforologa Srbije, na skupu će govoriti četrdesetak nefrologa, među kojima je polovina iz inostranstva, a cilj organizatora jeste da se upoznaju sa dostignućima ove grane medicine. Neizostavno će biti i reči o pandemiji kovida 19.

Dr Aleksandar Lilić, poznati pirotski hirurg, u izjavi “Novostima” rekao je da se proteklih 18 meseci savremena medicina susrela sa mnogim izazovima, da je i u medicini bilo zabluda povodom epidemije kovida, ali da je poznato da zaraza ostavlja posledice na sve unutrašnje organe: srce, pluća, bubrege, i da će lekari pokušati da utvrde kakve su sve posledice epidemije na ljudski organizam i čovečanstvo pred kojim je veliki izazov.
-Lekar koji četiri godine ne pročita ništa o medicinskim istraživanjima, dostignućima i o svemu što je vezano za medicinu i nije lekar. Moramo stalno da pratimo radove i otkrića u svim granama medicine, kako bismo mogli adekvatno da reagujemo. Ovaj skup je posvećen upravo tome - kaže dr Lilić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DIGITALNA TRANSFORMACIJA U OBLASTI LJUDSKIH RESURSA: Šta su svetski trendovi, a kako je u Srbiji?