TOKOM VIKENDA 48 POZITIVNIH: Epidemija u Pirotskom okrugu

V.Ć.

13. 09. 2021. u 19:08

U DANE vikenda, na području Pirotskog okruga registrovano je još 48 laboratorijski potvrđenih slučajeva kovid 19, a u kovid ambulanti obavljeno je 226 pregleda, od kojih su 142 prva, dok su ostali kontrolni.

ТОКОМ ВИКЕНДА 48 ПОЗИТИВНИХ: Епидемија у Пиротском округу

Foto: V.Ć.

Mera kućne izolacije naložena je u 83 slučaja. Među zaraženima su 11 iz Pirota, šest iz Dimitrovgrada, 20 iz Babušnice i 11 iz Bele Palanke.

Prema podacima pirotskog ZZJZ od početka školske godine, među đacima je registrovano 38 zaraženih, od kojih su 30 srednjoškolaca i osam osnovnoškolskog uzrasta. Kako kažu u ZZJZ, prema indikatorima na osnovu kojih se procenjuje epidemiološka situacija Pirot i Dimitrovgrad su u takozvanoj žutoj, a Babušnica i Bela Palanka u crvenoj zoni.

U pirotskoj Opštoj bolnici, na lečenju je pet kovid pacijenata, i to po dva iz Pirota i Bele Palanke i jedan iz Babušnice.

Od početka imunizacije na području okruga vakcinisano je 35.296 osoba, revakcinisano 34.192 dok je treću dozu primilo 3.738 građana. Lekari Centra za kontrolu u prevenciju bolesti procenjuju da je epidemiološka situacija u okrugu  nepovoljna sa tendencijom pogoršanja.

BONUS VIDEO - Srpska fabrika vakcina

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024