NAJTEŽA TIKVA IMALA VIŠE OD 520 KILOGRAMA: Proglašeni pobednici na "Danima ludaje" u Kikindi (FOTO/VIDEO)

R.Š.

11. 09. 2021. u 16:31

PODBEDNIK manifestacije "Dani ludaje" u Kikindi, koja se održava 36. godinu uzastopno je pčelar iz Mađarske Tibor Kokai.

НАЈТЕЖА ТИКВА ИМАЛА ВИШЕ ОД 520 КИЛОГРАМА: Проглашени победници на Данима лудаје у Кикинди (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: R. Š.

I drugo mesto pripalo je strancu, njegovom prijatelju Laslu Kesleru, tako da je ovogodišnje takmičenje prošlo u znaku trjumfa inostranih povrtara. Tibor je pobedu osvojio sa tikvom od 527, a Laslo sa onom od 491, 4 kilograma.

- Ranije sam već bio u Kikindi i poželeo sam da se oprobam. Već dve godine gajim bundeve velikih težina. Gajio sma je na otvorenom prostoru. Radujem se pobedi, jer je ovo naše prvo učešće na ovom takmičenju. Doći ćemo svakako i sledeće godine – otkrio je pčelar Tibor Kokai izmesta Tapio Sent Marton, iz okruga Pešta u Mađarskoj.

Treće mesto pripalo je Kikinđaninu Radovanu Zakiću, čija je bundeva težila 366 kilograma.

U proizvodnji najdužih tikava pobedu je ponovo odneo domaći učesnik, Goran Lazić, zvanični svetski rekorder iz Ginisove knjige u ovoj kategoriji. Ovog leta odgajio je ludaju dugu 331 centimetar. Druge dve najduže tikve imale su 308 i 299 centimetara, a nagrade su pripale Udruženju građana “Kikindska ludaja”.

Pobednicima u obe kategorije pripale su nagrade od po 100.000 dinara, za drugo mesto dobija se po 60.000, a za treće 40.000 dinara. Organizator “Dana ludaje” je turistička organizacija Grada Kikinde.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna