TAKMIČENJE "IZAĐI MI NA TEGLU": Evo koja ekipa je skuvala najbolji ajvar (FOTO)

D.N.

10. 09. 2021. u 19:42

POŽAREVAC je i ove godine bio jedan od učesnika karavan- takmičenja u spremanju ajvara „Izađi mi na teglu“, u kojem je trijumfovala ekipa „Nezaborav“ iz Laznice kod Žagubice. Njima je pripala glavna nagrada – šporet na čvrsto gorivo „Smederevac“, dar sponzora, firme „Milan Blagojević“ iz Smedereva.

ТАКМИЧЕЊЕ ИЗАЂИ МИ НА ТЕГЛУ: Ево која екипа је скувала најбољи ајвар (ФОТО)

Foto: D. Novković

Ženski petočlani tim pobedio je u jakoj konkurenciji od deset ekipa iz Braničevskog i susednog, Podunavskog okruga.

Drugo mesto osvojila je ekipa „Kolo srpskih sestara“ iz Požarevca, a treće „Vredne Bradarčanke“ iz Bradarca. Izuzetno ovog puta, na veliko državno finale neće ići samo pobednice, već i drugoplasirana ekipa.

Foto: D. Novković

 

Ovo najveće gastronomsko takmičenje na Balkanu, koje se organizuje već osmu sezonu, održano je u gradskom parku, gde su bili postavljeni i štandovi sa rukotvorinama, suvenirima, zimnicom, pecivom i domaćim pićem. Organizatori su obezbedili sve što je potrebno za višesatno kuvanje – šporete, drva, paprike, ulje, šećer, so i tegle, a takmičari su sa sobom doneli samo pribor za pripremu ajvara.

Gastronomski karavan „Izađi mi na teglu“ krenuo je 21. avgusta iz Brusa, a završiće se 9. oktobra u Beogradu.

Foto: D. Novković

 

Sav ajvar koji bude skuvan u gradovima učesnicima i na velikom finalu, donira se u humanitarne svrhe.

Foto: D. Novković

 

Tradicionalno takmičenje u pripremi ajvara organizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i gradova učesnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost