PČELARSTVO I LEKOVITO BILJE: Ministar Nedimović sutra u Vranju na dva sajma

J.S.

10. 09. 2021. u 11:42

U VRANjU će sutra biti održani četvrti Pčelarski sajam jugoistočnog Balkana i drugi Međunarodni sajam lekovitog, začinskog, ukrasnog bilja i pčelinjih proizvoda.

ПЧЕЛАРСТВО И ЛЕКОВИТО БИЉЕ: Министар Недимовић сутра у Врању на два сајма

Foto: Novosti

Na prostoru Sportsko–rekreativnog centra od 7 do 19 sati svojim proizvodima predstaviće se ukupno 97 izlagača. Svečano otvaranje ove sajamske manifestacije predviđeno je u 10.30 časova.

Učesnicima će se obratiti Nebojša Stanojević, predsednik Udruženja za lekovito bilje "dr Jovan Tucakov'' iz Sokobanje, dr med. Rodoljub Živadinović, predsednik SPOS–a, gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, a manifestaciju će otvoriti potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović.

Svečanom otvaranju prethodiće potpisivanje ugovora između Grada Vranja, Regionalne razvojne agencije Pčinjskog okruga i Fondacije Ana i Vlade Divac, o formiranju Fonda za podršku razvoju malih poljoprivrednih gazdinstava na području Grada Vranja.

Programom sajma predviđeno je da u toku dana bude održano nekoliko stručnih predavanja koja se odnose kako na prikupljanje i plasman meda i pčelinjih proizvoda, tako i na gajenje lekovitog i medonosnog bilja. Organizatori ove sajamske manifestacije su Grad Vranje i Savez pčelarskih organizacija Srbije.

 

BONUS VIDEO:

Srpska fabrika vakcina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna