NOVOZARAŽENIH 27, U KOVID ZONI DESET PACIJENATA: Epidemiološki presek za Gornji Milanovac

M. B.

06. 09. 2021. u 17:48

U „CRVENOJ“ zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, tokom minula 24 časa, na kovid delu Grudnog odeljenja, danas srećom nema preminulih, a broj pacijenata, koji se u njoj leče, trenutno je deset (jedan više, nego juče).

НОВОЗАРАЖЕНИХ 27, У КОВИД ЗОНИ ДЕСЕТ ПАЦИЈЕНАТА: Епидемиолошки пресек за Горњи Милановац

Foto: M.B.

- Kod sedmoro potvrđen je korona virus, tri imaju negativan rezultat testiranja. Tokom minulih 24 sata, hospitalizovan je jedan pacijent, sa simptomima koji ukazuju na taj virus, nije bilo otpusta na kućno lečenje – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Prema poslednjim, zvaničnim podacima Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, kod još 27 osoba registrovan je virus korona. Kako smo ranije navodili, ta ustanova često podatke o brojevima novozaraženih tim virusom, ne saopštava svakodnevno u danima vikenda, nego zbirno ponedeljkom.

- U Kovid ambulanti Doma zdravlja, u subotu je pregledano 98 osoba, u nedelju 73, urađeno je 45 antigenskih testova, uzeto sedam nazofaringealnih briseva, na hospitalizaciju su upućene tri osobe – glasi današnji izveštaj iz te medicinske ustanove.

Od marta prošle godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u Rudničko-takovskom kraju preminulo je ukupno 135 osoba. U celom tom periodu, korona virusom zaraženo je 3.739 lica, a od tog broja je, samo od početka avgusta 2021. do danas, u četvrtom „talasu“ epidemije, obolelo njih 242.

Do juče, po evidenciji Doma zdravlja, bilo kojim od četiri raspoloživa cepiva protiv kovida-19, od početka imunizacije vakcinisana su ukupno 16.352 za to zainteresovana lica, drugu dozu vakcina primilo je njih 15.594 a treću buster 1.379.

BONUS VIDEO - Otvara se nova kovid bolnica u Novom Sadu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!