GRUDNO ODELJENJE U PARAĆINU PONOVO KOVID: Već zbrinuta četiri pacijenta sa teškom kliničkom slikom

Z. Rašić

06. 09. 2021. u 16:36

POSLE tačno dva meseca Grudno odeljenje Opšte bolnice u Paraćinu ponovo je ušlo u kovid-sistem sa svih svojih dvadeset postelja i na tom odeljenju već je zbrinuto četvoro pacijenta sa težom kliničkom slikom.

ГРУДНО ОДЕЉЕЊЕ У ПАРАЋИНУ ПОНОВО КОВИД: Већ збринута четири пацијента са тешком клиничком сликом

Foto: Z. Rašić

Ova odluka doneta je u dogovoru sa Ministarstvom zdravlja zbog sve većeg broja pacijenata inficiranih virusom korona na teritoriji paraćinske opštine, od kojih neki zahtevaju bolničko lečenje, a koji su, do danas, bili upućivani u kovid-bolnicu u Kruševcu.

Sva ostala odeljenja i službe rade u non-kovid sistemu sa ostalim pacijentima i funkcionišu normalno, napominje direktor paraćinske bolnice, dr Saša Bacić.

Za prva četiri dana septembra preko kovid-ambulante Doma zdravlja infekcija kovidom potvrđena je na testovima kod ukupno 112 osoba, a krajem protekle sedmice za tri dana obavljeno je  220 pregleda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)