POMOĆ ZA IZBEGLE I RASELJENE U PARAĆINU: Sutra poslednji dan za konkurisanje za ogrev i paket hrane

Зорана Рашић
Zorana Rašić

05. 09. 2021. u 15:27

IZBEGLI i raseljeni sa boravištem na teritoriji paraćinske opštine još sutra mogu da konkurišu za pomoć za kupovinu ogreva i pakete hrane, za šta sredstva obezbeđuje Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije (KIRS).

ПОМОЋ ЗА ИЗБЕГЛЕ И РАСЕЉЕНЕ У ПАРАЋИНУ: Сутра последњи дан за конкурисање за огрев и пакет хране

Foto: Z.R.

Osnovni uslov po oba konkursa je da ukupni prihodi porodice ne prelaze 32.512 dinara, koliko iznosi polovina prosečne neto majske plate na nivou Srbije. Prvenstvo pri rangiranju će imati jednoroditeljska domaćinstva sa maloletnim detetom ili studentom, zatim porodice sa dvoje ili više maloletne dece, u kojima ima trudnica ili dece do pet godina starosti, sa bolesnim članovima domaćinstva, višegeneracijska i staračka domaćinstva, žrtve seksualnog ili porodičnog nasilja, porodice u kojima je žena nosilac domaćinstva, te porodice bez redovnih ili sa nedovoljnim mesečnim prohodima...

Zahtevi sa dokumentacijom mogu se podneti još u ponedeljak u kancelariji paraćinskog Povereništva Komesarijata za izbeglice i migracije. KIRS obezbeđuje 40 humanitarnih paketa sa namirnicama, kao i ukupno 500.000 dinara za kupovinu ogreva za 25 domaćinstava.

BONUS VIDEO - Srbijo pomozi Stefanu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)