NAJAVLJENE AKCIJE PRIKUPLJANJA KRVI: Crveni krst Paraćin uputio poziv svim zdravim i punoletnim sugrađanima

Z. Rašić

03. 09. 2021. u 16:53

OPŠTINSKA organizacija Crvenog krsta u Paraćinu najavila je dve septembarske akcije prikupljanja krvi, od kojih će se naredna održati već 9. septembra, a sledeća dve nedelje kasnije.

НАЈАВЉЕНЕ АКЦИЈЕ ПРИКУПЉАЊА КРВИ: Црвени крст Параћин упутио позив свим здравим и пунолетним суграђанима

Foto: Z.R.

U gradu na Crnici krv se može donirati dva puta mesečno, a akcije se organizuju usaradnji sa Institutom za transfuziju krvi iz Niša, koji pokriva i ovo područje.

Ranije je prosečan broj prikupljenih jedinica najdragocenije tečnosti bio tridesetak, a sada je zbog epidemije kovida cifra malo smanjena i kreće se između 20 i 30. U Crvenom krstu ističu da su i takvim odzivom zadovoljni jer krv spašava živote pa je dragocena svaka kap. Provera opšteg zdravstvenog stanja od strane lekara je obavezna, pa se dešava da neki od prijavljenih davalaca budu odbijeni.

Iz Crvenog krsta i ovog puta pozvali su punoletne i zdrave sugrađane da se jave 9. ili 23. septembra. Muškarac može biti donator svaka tri, a ženska osoba svaka četiri meseca.

BONUS VIDEO - Srbijo pomozi Stefanu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

BIO JE USTAŠA I TIME SE PONOSIO: Nadgrobni spomenik Hercegovca napisan je na ćirilici (FOTO)