LAKŠA BORBA PROTIV POŽARA: Novo vozilo za kladovske vatrogasce

S.M.J.

03. 09. 2021. u 19:17

PRIPADNICI Vatrogasno spasilačkog odeljenja Kladovo zahvaljujući projektu razvoja interventne infrastrukture i zajedničkih usluga u vanrednim situacijama u prekograničnom području Drobeta Turn Severin - Kladovo dobili su na korišćenje novo vatrogasno vozilo i prateću opremu kroz IPA projekat prekogranične saradnje Rumunija - Srbija u oblasti zaštite životne sredine.

ЛАКША БОРБА ПРОТИВ ПОЖАРА: Ново возило за кладовске ватрогасце

Foto: Opština Kladovo

Reč je o navalnom vatrogasnom vozilu, marke “Iveko”, sa protivpožarnim sistemom visokog pritiska, ali i opremi u koje spadaju dve infracrvene kamere, dva kompleta izolacionih aparata, pet potapajućih pumpi za otpadnu vodu, dve barijere za odbranu od poplava na samonaduvavanje, jedan dizel agregat jačine pet kilovata i komplet alata za vanredne situacije.

Projektne aktivnosti rumunskog vodećeg partnera finansirane su sa sa 449.988 evra, dok je opštini Kladovo pripalo 264.300 evra.

- Opština Kladovo je na neodređeno vreme i bez naknade Vatrogasno-spasilačkom odeljenju u Kladovu stupila ovo vozilo i opremu čije će korišćenje doprineti jačanju spremnosti i kapaciteta i efikasnijem delovanju tokom angažovanja na terenu pripadnika Vatrogasno spasilačke jedinice za obavljanje poslova zaštite od požara, kao i u drugim vanrednim situacijama u cilju zaštite i spasavanja ljudi i  imovine na teritoriji koju pokrivaju – kaže Nikola Vuković, pomoćnik predsednika opštine Kladovo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

EVAKUACIJA NIŠKOG NASELJA ZBOG TOMAHAVKA NA GRADILIŠTU: Oglasio se i štab za vanredne situacije