BRŽE ZAPOŠLJAVANJE MLADIH: Potpisan sporazum za primenu projekta "Znanjem do posla"

G. Ć.

01. 09. 2021. u 15:29

SPORAZUMOM o saradnji koji su potpisali direktor projekta "Znanjem do posla" Oliver Štrajt i gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, u gradu na Ibru započeće primena partnerskog programa Vlade Srbije i Vlade Švajcarske osmišljenog da stvori preduslove za brže zapošljavanje mladih.

БРЖЕ ЗАПОШЉАВАЊЕ МЛАДИХ: Потписан споразум за примену пројекта Знањем до посла

Foto: GU Kraljevo

Projekat "Znanjem do posla" objavio je javni poziv u okviru koga pruža finansijsku i tehničku podršku poslodavcima za organizovanje obuke na radnom mestu za mlade koji traže zaposlenje. Za njegovo sprovođenje na teritoriji Kraljeva opredeljeno je ukupno 20 miliona dinara, od kojih je 10 odsto iz budžeta lokalne samouprave, namenjenih za obuku 200 mladih kod lokalnih poslodavaca do kraja 2023. godine.

Zamenik direktora Švajcarske kancelarije za saradnju pri Ambasadi ove države u Beogradu Derek Džordž izrazio je zadovoljstvo što je grad Kraljevo prepoznao potrebu da učestvuje u jednoj ovakvoj aktivnosti i time pomogne mladima sa svoje teritorije na putu do kvalitetnog zaposlenja.

- Dosadašnja iskustva projekta u ovdašnjim kompanijama "Elektromontaža", "Leoni", "Radijator" i "Pomak" pokazala su da je ovakav model koristan i da se jača lokalna ekonomija kroz sve aktivnije angažovanje mladih ljudi, koji budućnost grade u svojim lokalnim zajednicama – naglasio je Džordž ovom prilikom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega