KAKO JE DISAO STARI PARAĆIN: Renomirani umetnik Boro Lekić obeležava pola veka rada

Z. Rašić

01. 09. 2021. u 15:14

JEDAN od najproduktivnijih slikara u Srbiji, Boro Lekić iz Paraćina, izložbom pod nazivom "Kako je disao stari Paraćin" obeležiće pola veka svog stvaralačkog rada, a početkom smatra svoju prvu samostalnu izložbu otvorenu daleke 1971. godine u nekadašnjoj menzi tadašnje Industrije tekstila "Branko Krsmanović".

КАКО ЈЕ ДИСАО СТАРИ ПАРАЋИН: Реномирани уметник Боро Лекић обележава пола века рада

Foto: Z. R.

Od tada, plod Lekićevog kreativnog rada čini više od 10.000 slika, najviše ulja na platnu. Kako je sam više puta isticao, nema zemlje u svetu koju nije ukrasila neka njegova slika.

Lekićeva omiljena tema je stari Paraćin, čime se bavi i izložba posvećena velikom jubileju, najavljena još prošle godine.

- Hoću da podsetim svoju generaciju kako je Paraćin nekada izgledao, a mlađoj generaciji da pokažem jer nije bila u prilici da to vidi – rekao je tada ovaj poznati slikar.

Izložba će biti otvorena u Galeriji Kulturnog centra u utorak, 7. septembra u 19 sati. U pitanju su veći formati, a motivi na njima su od 1959. godine i kasniji, budući da su se Lekićevi roditelji tada preselili u Paraćin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina