DONIRANJE DRAGOCENE TEČNOSTI OD SEDAM DO 19 ČASOVA: Od 1. septembra novo radno vreme Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine

Lj.P.

31. 08. 2021. u 13:01

ZAVOD za transfuziju krvi Vojvodine od 1. septembra svakog radnog dana radiće od sedam do 19 časova, tako da će dobrovoljni davaoci krvi ubuduće dragocenu tečnost moći da daju do 19 časova u Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine u Hajduk Veljkovoj 9a u Novom Sadu.

ДОНИРАЊЕ ДРАГОЦЕНЕ ТЕЧНОСТИ ОД СЕДАМ ДО 19 ЧАСОВА: Од 1. септембра ново радно време Завода за трансфузију крви Војводине

Foto: R. Šegrt

Rezerve krvi svih krvnih grupa su dosta niske, pa se u Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine nadaju da će novo radno vreme, davaocima, a i onima koji će to postati u budućnosti, omogućiti lakšu organizaciju, a time i povećati broj prikuljenih jedinica krvi.

Krv mogu dati sve zdrave osobe od 18 do 65 godina, nakon laboratorijskog i lekarskog pregleda. Davanje krvi na organizam deluje stimulativno jer utiče na obnavljanje krvnih elemenata, crvenih (eritrocita9 i belih (leukocita) krvnih zrnaca i krnih pločica (trombociti).

- Dobrovoljno davanje krvi čini da se osoba koja je dala krv oseća poletnom, svežom i nadasve korisnom zbog učinjenog dela – navode u Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna