FILM "NEČISTA KRV" STIŽE U VRANJE: Gradonačelnik Milenković priprema prijem za ekipu

D. Ristić

25. 08. 2021. u 15:48

ČETIRI dana nakon beogradske premijere, film "Nečista krv - greh predaka" biće prikazan i u Vranju, rodnom gradu Bore Stankovića, po čijim delima je i snimljen.

ФИЛМ НЕЧИСТА КРВ СТИЖЕ У ВРАЊЕ: Градоначелник Миленковић припрема пријем за екипу

Foto: D. Ristić

Nakon uspešne premijere u beogradskoj "Kombank" dvorani, film "Nečista krv - greh predaka", koji sudeći po reakcijama i publicitetu obeležava ovu filmsku sezonu, kreće u redovnu distribuciju. Prva projekcija filma u Vranju zakazana je za subotu, 28. avgust, u sali Pozorišta "Bora Stanković", koja nakon renoviranja ima i savremenu bioskopsku opremu.

Kako je najavljeno, vranjskoj premijeri prisustvovaće deo ekipe filma, za koji će gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković prirediti prijem u gradskoj kući.

Autorskom timu filma će ova projekcija sigurno biti još jedan važan test, budući da se film zasniva na delima najpoznatijeg Vranjanca, Bore Stankovića, dok se radnja odvija u Vranju 19. veka. Scenario za film napisao je još sedamdesetih godina prošlog veka čuveni srpski sineasta Vojislav Nanović, a adaptirala ga je Milena Marković.

Centralni lik, Hadži Trifuna igra Dragan Bjelogrlić, a pored njega uloge tumače i Katarina Radivojević, Anđela Jovanović, Feđa Štukan, Tim Sejfi, Nela Mihailović, Marko Grabež, Aleksandar Ristoski, Nedim Nezirović, Dejan Bućin, Teodora Dragićević, Milica Gojković, Vaja Dujović i Nikola Vujović.

Kako je istaknuto, sve projekcije u Vranju biće organizovane u skladu sa svim epidemiološkim merama protiv kovida-19, a film će na repertoaru biti do 3. septembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna