ALTERNATIVA PREKO BRANE: Zatvorena deonica puta od pirotskog sela Temska ka Toplom Dolu

V.Ć.

17. 08. 2021. u 10:08

DEONICA puta od hirocentrale Temac ka Mrtvačkom mostu u kanjonu Temštice, potpuno je zatvorena za saobraćaj zbog obimne rekontrukcije puta ka pirotski selima Topli Do i Zaskovci na Staroj planini.

АЛТЕРНАТИВА ПРЕКО БРАНЕ: Затворена деоница пута од пиротског села Темска ка Топлом Долу

Foto: V. Ć.

Prema rečima Bojana Pešića, načelnika za stambeno komunalnu delatnost u Gradskoj upravi u Pirotu, ovakva odluka je morala da bude doneta jer je rekonstrukcija nemoguća ukoliko se ovim putem odvija saobraćaj.Prema njegovim rečima, meštani pomenutih sela, do okončanja radova koristiće uređeni prelaz preko Toplodolske reke i put koji prako brane na Zavojskom jezeru vodi ka gradu. Odobrenje za pomenuti put preko bran dale su sve andležne službe.

Na pomenutoj deonici, kod Mokre stene i Trpezice ima nekoliko klizišta i velikih odrona koji svake jeseni i proleća nakon topljenja snegova ovaj put praktično čine neporohodnim i veoma opasnim po bezbednost putnika. Sada je urađen projekat od 24 miliona dinara koji će dugoročno rešiti klizišta i odrone, a radovi će biti okončani u narednih mesec do mesec i po dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024