OD POČETKA JULA 111 NOVOZARAŽENIH: Podaci pirotskog Zavoda za javno zdravlje o epidemiji

Vitomir Ćirić

11. 08. 2021. u 16:40

OD 3. jula do danas na području Pirotskog okruga registrovano je 111 građana zaraženih kovidom , dok ih u drugoj polovini juna uopšte nije bilo.

ОД ПОЧЕТКА ЈУЛА 111 НОВОЗАРАЖЕНИХ: Подаци пиротског Завода за јавно здравље о епидемији

Foto: V. Ć.

Danas je ZZJZ zarazu utvrdio kod još 9 građana, a na testiranje je poslao 11 uzoraka. Među zaraženima su 4 iz Pirota,po 2 iz Dimitrovgrada i Babušnice i jedna osoba iz Bele Palanke.

Uz ove podatke i apel građanima da se što pre vakcinišu, pirotski ZZJZ navodi da je od početka imunizacije u okrugu vakcinisano 34.434 osoba, od kojih je obe doze primio 33.161 građanin. Ukupno tokom cele imunizacije dato je 67.595 doza vakcina. U kovid amblanti obavljeno je 87 pregleda, od kojih su 40 prva i 47 kontrolnih. Mera kućne izolacije naložena je za 13 osoba. U pirotskoj Opštoj bolnici trenutno nema pacijenata sumnjivih na kovid 19, a u Bolnici u Kruševcu, sa područja Pirotskog okruga trenuto se leči jedan pacijent.

Lekari Centra za kontrolu i prevenciju bolesti pri ZZJZ procenjuju da je epidemiološka situacija u okrugu povoljna, sa tendencijom da postane nesigurna. Sinofarm i Fajzer vakcina ima dovoljno, a vakcinaciju treba ubrzati-kažu u ZZJZ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu