DA SE FILIP VRATI KUĆI I LEČI: Humanitarna akcija na Štrandu ovog ponedeljka za vaterpolistu VK Vojvodina

Lj. P.

14. 08. 2021. u 08:20

AKCIJA "Humanitarni ponedeljak" na novosadskom Štrandu prekosutra namenjena je Filipu Petroviću, koji je odrastao u Novom Sadu, u kom se ostvario kao jedan od najuspešnijih vaterpolista mlađih selekcija VK Vojvodina.

ДА СЕ ФИЛИП ВРАТИ КУЋИ И ЛЕЧИ: Хуманитарна акција на Штранду овог понедељка за ватерполисту ВК Војводина

Foto Gradsko zelenilo

Po završetku srednje škole upisao je fakultet, zatim otišao u SAD zbog posla. Krajem maja 2021. Filip je doživeo nesreću nakon skoka u vodu, usled koje je došlo do preloma dva vratna pršljena. Filip je hitnom službom prevezen u bolnicu gde je operisan.

Trenutno se nalazi u bolnici gde se lekari bore za njega. Njegovo opšte stanje je veoma teško, donji deo tela još uvek ne oseća. Filipu su sredstva potrebna za lečenje, operativni zahvat, bolničke troškove, rehabilitaciju i medicinski transport.

Ulaz na kupalište se 16. avgusta neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi. Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova. U prošlonedeljnoj akciji prikupljanja sredstava za lečenje Nikole Malića prikupljeno je 201.600 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!