UZ LEKARE I GRAĐEVINCI: Odmiče prva faza temeljne rekonstrukcije opšte bolnice u Pirotu

V. ĆIRIĆ

05. 08. 2021. u 08:25

RADOVI na obimnoj rekonstrukciji pirotske Opšte bolnice - koju država finansira posredstvom Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima - odvijaju se po planu i u toku je prva faza koja podrazumeva sanaciju ravnog krova iznad polikliničkog dela, postavljanje izolacije, zamenu stolarije i na petom spratu koji će, po završetku posla, konačno profunkcionisati.

УЗ ЛЕКАРЕ И ГРАЂЕВИНЦИ: Одмиче прва фаза темељне реконструкције опште болнице у Пироту

Foto V. Ćirić

Kako ističe Milica Golubović, koja je u pirotskoj Gradskoj upravi zadužena za saradnju sa pomenutom Kancelarijom, ovaj deo posla - na ukupno 28.000 kvadrata - biće završen u oktobru.

- Neimari rade u specifičnim okolnostima, jer je neophodno da sva bolnička odeljenja nesmetano funkcionišu. Zato je veoma važna koordinacija medicinara i građevinaca, jer predstoje zanatski radovi poput moleraja, zamene elektroinstalacija, uređenja fasade...

Vrednost radova je oko tri miliona evra, a uskoro će biti raspisan tender za izradu projekta druge faze, što košta oko 41 milion dinara - kaže Milica Golubović.

KOORDINACIJA Malo toga pokazuje da su u bolnici i neimari, Foto V. Ćirić

Direktor zdravstvene ustanove na koju su upućeni svi žitelji Pirotskog orkuga, dr Goran Petrović, kaže da se tokom detaljne rekonstrukcije nailazi se i na neplanirane poslove, odnosno probleme koji se odmah rešavaju, ali i troše vreme.

Inače, projektom je predviđena izgradnja još jedne zgrade, koja će funkcionalno biti povezana sa već postojećim objektom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri