DONACIJA OPET NA PRODAJU: Neizvesna sudbina neiskorišćene žičare "Duboko" na Besnoj Kobili kod Vranja

D. RISTIĆ

04. 08. 2021. u 08:25

LOKALNA samuprava u Vranju će po drugi put ponuditi na prodaju žičaru "Duboko" - po nižoj ceni.

ДОНАЦИЈА ОПЕТ НА ПРОДАЈУ: Неизвесна судбина неискоришћене жичаре Дубоко на Бесној Кобили код Врања

Foto: J.S.

Gradsko veće je usvojilo tekst javnog oglasa o otuđenju kroz postupak javnog nadmetanja, a prvobitna prodaja je bila oglašena pre nešto više od tri meseca - po ceni koju je odredio sudski veštak - za bezmalo 21 milion dinara. S obzirom na to da zainteresovanih nije bilo, žičara duga nešto više od 1.000 metara će biti ponuđena po ceni nižoj za 20 odsto, što iznosi gotovo 17 miliona.

Podsetimo, grad pod Pržarom je žičaru "Duboko" dobio još 2008, kao donaciju "Skijališta Srbije" - za tada novoformirano javno preduzeće skijalište "Besna kobila". Poklon, tada već star čitavu deceniju i procenjen na oko milion i po evra, trebalo je da pokrene turizam na planinskom biseru juga Srbije, jer su stručnjaci bili procenili da ima izuzetan potencijal za zimske sportove.

Ispostavilo se, međutim, da remont i prilagođavanje konfiguraciji terena na Besnoj kobili zahtevaju prevelika ulaganja, pa žičara nikada nije ni instalirana, već je godinama bila predmet kontroverzi i prepirki aktera na lokalnoj političkoj sceni.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)