JAGODINSKO KULTURNO LETO ZA SVAČIJU DUŠU : Danas trio "Balkanske žice", u nedelju Dejan Cukić (VIDEO)

Z. U.

31. 07. 2021. u 12:53

GRAD Jagodina se ove godine, kao i prethodnih 16 godina, potrudio da organizuje nikada bogatiji kulturni program u okviru manifestacije Jagodinsko kulturno leto, sa sadržajima sa svačiju dušu i za sve uzraste. Svake nedelje se organizuje po tri koncerta narodne, zabavne i rok muzike, organizuju se pozorišne predstave za decu i odrasle, kojima prisustvuje po nekoliko hiljada posetilaca.

ЈАГОДИНСКО КУЛТУРНО ЛЕТО ЗА СВАЧИЈУ ДУШУ : Данас трио Балканске жице, у недељу Дејан Цукић (ВИДЕО)

Foto: PR Jagodina

Sinoć je održan tradicionalnih, 20. po redu, festival Prva harmonika Srbije, na letnjoj sceni u prelepom izletištu Potok, na kome su osim takmičara, u revijalnom delu, pred više od 3000 gledalaca nastupili Snežana Đurišić i Srećko Šušić. U žiriju su bile srpske harmonikaške legende Mirko Kodić, Novica Nikolić Patalo, Borko Radivojević i drugi. U takmičarskom delu takmičilo se više od 70 harmonikaša u različitim starosnim kategorijama.

Večeras, takođe na letnjoj sceni izletišta Potok, biće održan koncert Trio "Balkanske žice" a u nedelju na gradskom trgu održaće koncert Dejan Cukić i Spori ritam bend. Ovog vikenda će više od 10000 gledalaca prisustvovati ovim muzičkim događajima.

Ovog leta Gradski trg je rezervisan za rok koncerte na kojima će gostovati Atomsko Sklonište, Kerber, Osvajači i mnogi drugi rok bendovi.
Na Letnjoj sceni izletišta Potok organizovaće se koncerti Garavog sokaka, Merime Njegomir i brojnih narodnih orkestara i vokalni solista. Subota je rezervisana za dečije pozorišne predstave i kabare.
Jagodince očekuje jedno izuzetno bogato i sadržajno kulturno leto. Uz turističke sadržaje, Akva park, Zoo vrt "Tigar", Muzej voštanih figura, dobar šoping u Vivo šoping centru brojni turisti su u mogućnosti da prisustvuju i ovim brojnim kulturnim događajima. Jagodina je opravdala status turističkog centra Srbije. Svi koncerti i predstave su besplatni za posetioce.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna