POZIV SA OSOBE SA INVALIDITETOM: Konkurs za javne radove u Kikindi

Rada Šegrt

23. 07. 2021. u 15:40

JAVNI radovi za osobe sa invaliditetom u Kikindi finansiraće se sa ukupno 5,7 miliona dinara, od čega su 2,2 miliona namenjena za stručnu praksu.

ПОЗИВ СА ОСОБЕ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ: Конкурс за јавне радове у Кикинди

Foto: Grad Kikinda

Iz gradskog budžeta su planirana tri miliona dinara, a ostatak je obezbedilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Konkurs je otvoren do 30. jula za javne radove, a za stručnu praku do utroška predviđene sume.

- Predviđeno je da 23 nezaposlene osobe sa invaliditetom, sa evidencije NSZ, budu radno angažovane, najduže do četiri meseca. Za to vreme osoba će dobijati novčanu nadoknadu od 22.000 dinara, a poslodavac može da dobije 2.000 za svako lice ukoliko ima dodatne troškove. Poslodavci mogu da konkurišu za angažovanje najmanje tri invalidna lica. Za stručnu praksu predviđeno je sedam lica sa visokom stručnom spremom bez radnog iskustva. Oni će dobijati mesečnu nadoknadu od 25.000 dinara, a maksimalno mogu da budu angažovani godinu dana. Za one sa višom stručnom spremom naknada je 22.000 dinara (do devet meseci), a za osobe sa srednjom školom pola fodine isplaćuje se po 20.000 dinara - saopšteno je iz NSZ.

Na evideniciji kikindske filijale NSZ je ukupno 7.200 nezaposlenih lica, a 3.300 je sa područja grada Kikinde.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)