NAVIJAČI NOVAKA ĐOKOVIĆA ODUŠEVLJENI: Ko je u Kruševcu naslikao mural najboljeg tenisera sveta?

S. BABOVIĆ

22. 07. 2021. u 21:18

DRUŠTVENIM mrežama masovno se deli fotografija murala iz Kruševca, na kome je oslikan najbolji teniser u istoriji ovog sporta - Novak Đoković.

НАВИЈАЧИ НОВАКА ЂОКОВИЋА ОДУШЕВЉЕНИ: Ко је у Крушевцу насликао мурал најбољег тенисера света?

Foto: priv.arhiva

 A ko je autor ovog murala, koji je brzo postao deo arhive brojnih Noletovih “fan-klubova” i navijača?

Mural se odnedavno nalazi na zidu terena za mali fudbal, u dvorištu Doma za nezbrinutu decu “Jefimija” u Kruševcu. Zajedno su ga osmislili i izradili akademska slikarka Marije Ćirić, članovi njenog Udruženja “BukvArt” i štićenici ove ustanove.

Teniska loptica koju je prethodno udario Nole je u prvom planu budući da je na njoj oslikan logo ustanove, a na muralu je i simbol grada Kruševca - Spomenik kosovskim junacima. Neposredno do centralnog dela murala, siluetno su oslikani knez Lazar Hrebeljanović, osnivač Kruševca, njegov sin despot Stefan Lazarević i Don Žon kula, jedan od sačuvanih ostataka srednjevekovne prestonice na lokalitetu Kruševački grad.

Da oslikaju kompiziciju sa Novakom Đokovićem na zidu koji je prethodno temeljno rekonstruisan bila je želja štićenika. Izabrali su ga kao neumornog borca, najuspešnijeg tenisera, ali i sportistu poznatog po “fer-pleju” i humanitarnim aktivnostima. Za svoju ideju dobili su podršku rukovodstva Doma, gde su se složili da je jedan od najboljih sportista svih vremena sa ovih prostora, za mlade ljude - najbolji idol.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri