NIJE VAŽNO KOGA TI ZNAŠ, NEGO KO ZNA TEBE: Legendarni Neša Japanac dobio mural u rodnom Kruševcu (FOTO+VIDEO)

S. BABOVIĆ

07. 07. 2021. u 23:11

JEDAN od najboljih basista SFRJ, Nenad Stefanović-Japanac (1959-2021) dobio je mural u rodnom Kruševcu, na fasadi stambene zgrade, na uglu Sinđelićeve i Karadžićeve ulice.

НИЈЕ ВАЖНО КОГА ТИ ЗНАШ, НЕГО КО ЗНА ТЕБЕ: Легендарни Неша Јапанац добио мурал у родном Крушевцу (ФОТО+ВИДЕО)

Foto: S. Babović

Kao što je poznato, legendarni Neša Japanac izveo je nezaboravne deonice neke od najpoznatijih numera “Bijelog dugmeta”, Bajage i “Instruktora”, ”Pilota”, sarađivao sa Oliverom Mandićem, Dejanom Cukićem, “Zanom”, “Galijom”, ali i sa stotine drugih poznatih imena rok, pop i folk muzike.

Japanac je bio član udruženja muzičara džet,zabavne i rok muzike, a prema ranije objavljenim podacima, imao je oko 200 zaštićenih autorskih i aranžerskih radova u SOKOJ-u.

Da svet muzike bez Japanca neće biti isti, složili su se mnogi, a napisao u dirljivoj poruci Momčilo Bajagić ovog januara, kada je i preminuo legendarni basista.

Brojni poznati muzičari prisustvovali su sahrani Nenada Stefanovića ,koji je pomogao mnogim zvezdama da to i postanu i ispišu kultne stranice jugoslovenske i srpspe muzičke scene.

Autor murala u Kruševcu je akademski slikar i muralista iz Beograda Milan Milosavljević - Deroks, već prepoznatljiv po muralima poznatih ličnosti u prestonici, ali i u drugom gradovima Srbije.

Ispod prepoznativog lika Japanca ispisana je poruka “Nije važno koga ti znaš, nego ko zna tebe”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić