VELIKO INTERESOVANJE ZA VITEŠKO „ORUŽJE“: Streličarski kurs za mlade iz Kruševca (FOTO)

S. BABOVIĆ

20. 07. 2021. u 19:26

STRELIČARSKI kurs od 10 dana počeo je na Bagdali u Kruševcu za sve mlade zainteresovane da savladaju ovu sportsku veštinu.

ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА ВИТЕШКО „ОРУЖЈЕ“: Стреличарски курс за младе из Крушевца (ФОТО)

Foto: Kancelarija za mlade

Streličarski klub „Carska strela“ iz Kruševca već ima iksustva u obuci najmlađih za streličarstvo, jer se projekat „Mladi u pokretu“ organizuje četvrti put. Zahvaljujući ovom klubu,koji danas broji više od 20 članova, tek od pre nekoliko godina se u nekadašnjoj srednjevekovnoj prestonici pojavilo interesovanje za streličarstvo,koje potiče iz viteškog doba.

- Interesovanjea uvek bude, mladi su zaboravili da se druže van kafića, izlazaka i kuća, ali i mimo društvenih mreža - kaže neumorni Vladimir Marjanović,predsednik SK „Carska strela“.

Kurs je način da se mladi makar dok traje kurs „odviknu“ od mobilnih telefona i konačno, budu u prirodi. I t o - „oflajn“.

Kancelarija za mlade grada, Grad Kruševac, podržava ove napore kroz Lokalni implementacioni plan za mlade.

- Ovaj projekat se tradicionalno realizuje u kampu u mestu Lovci,što ove godine nije bilo moguće zbog pridržavanja epidemioloških mera - napominje Tamara Milutinović, zadužena za Lokalni akcioni plan za mlade. – Novina je što su ove godine prvi put uključeni i polaznici sa posebnim potrebama.

Pored života u kampu, polaznici su ranije imali prilike i da upoznaju lovišta kneza Lazara Hrebeljnoavića na obroncima Jastrepca, ali i druge prirodne zanimljivosti koje ukazuju na srednjevekovnu tradiciju Kruševca. Usled prilagođavanja rada i još uvek aktuelnoj borbi protiv epdiemije KOVID-19,nakon prvih dana obuke, za buduće streličari organizovaće se takmičenje.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a