LOZNICA SPREMNA ZA FESTIVAL I POSETIOCE: Predviđen bogat kulturni i umetnički sadržaj

V.Mitrić

20. 07. 2021. u 12:24

PRODUKCIJA Starčević, u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Loznice i uz podršku Grada Loznice i Centra za kulturu "Vuk Karadžić", organizuje TREĆI CROSSOVER MUSICFEST – NA RASKRSNICI, od 23-25. jula.

ЛОЗНИЦА СПРЕМНА ЗА ФЕСТИВАЛ И ПОСЕТИОЦЕ: Предвиђен богат културни и уметнички садржај

FOTO: V.M.

Festival su podržale i organizacije za zaštitu prava autora i snimaka: SOKOJ, i OFPS.

Ulaz je slobodan za sve koncerte, programi festivalskih večeri se održavaju u Tršiću i Banji Koviljači, a u slučaju lošeg vremena u Domu kulture "Vuk Karadžić“muzički žanr je Crossover, etno džez, World - Fusion - Jazz - Swing – klasična muzika i sve povezano sa sviranjem, poigravanjem preko različitih muzičkih stilova.

U petak, 23 jula grupa „Vrelo“ će da nastupi na letnjoj pozornici, kraj Žeravihe, na Saborištu u Tršić, rodnom selu oca naše pismenosti, jezika i kulture. Na istoj „adresi“, koja je blizu Vukove spomen kućem 24 jula nastupa „Divhana“ iz Sarajeva, a dan kasnije, 25 jula publika očekuje, u amfiteatru hrama Svetih apostola Petra i Pavla trio “Balkanske žice“, Starčevići, otac Zoran i sinovi Nikola i Željko. Njihovi gosti su Subotički tamburaški orkestara i loznička grupa „Vožd“.

- Ovo je praznik sjajne muzike, veliki poklon Loznici i Banji Koviljači od vrhunakih muzičara,među kojima su Starčević „naše gore listovi“,koji,istina,dugo već stvaraju u prestonici, nastupaju širom planete, ali ne zaboravljaju zavičaj - kaže Aleksandar Lečić, veliki ljubitelj i poznaval Loznice, koji očekuje veliku posetu, baš kao i njegov prijatelj Zane Šaulić, koji dodaje da je „Loznica imala i ima velika muzička imena u svim žanrovima, što svedoči i program ovog festivala“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri