OKO 11 HILJADA PLOVILA NA DRINI: Drinska regata sabrala oko 10 hiljada učesnika (FOTO)

V.Mitrić- N.Janković

17. 07. 2021. u 13:49

ČUVENA, 27. „Drinska regata“, u organizaciji lokalne vlasti i TO Bajina Bašta, sabrala je oko 10 hiljada učesnika na oko 1100 raznoraznih plovila od klasičnih do specijalnih čamaca do tradicionalnih drvenih splavova, koje su upravljali prekaljeni „regetaši“.

ОКО 11 ХИЉАДА ПЛОВИЛА НА ДРИНИ: Дринска регата сабрала око 10 хиљада учесника (ФОТО)

Foto: V.Mitrić- N.Janković

Start kod hidrocentrale „Perućac“, uz dobro raspoloženje, najavio je lep, atraktivan i zabavan spust. Regeta je plovila vodnom trasom dugom 28 kilometara, za čije je „prevaljivanje“ potrebno oko 4,5 sata. Cilj je, kao i obično, bio na Drini, kod sela Rogačica, u bajinobaštanskom kraju, sa koje je krenula, tačno pre nedelju dana popularna ljubovijska, drinska regata, koja je ove godine, u svakom pogledu, dostigla vrhunac.

- Dobra organizacija, maštovitost na svakom plovilu, koja pleni pažnju učesnika regate, ali i publike sa obala, pesma i odlično raspoloženje bili su i ostali „zaštitni znak“ ove stare manifestacije u bajinobaštanskom kraju, koja je, još jednom, pokazala svu lepotu i divotu ovih, drinskih krajeva, ali i ljubaznost i gostoprimstvo ovdašnjih ljudi - kaže Brano Petrović, veliki poznavalac i hroničar regata.

Na plovilima nema šta nije bilo od muzike, ića i pića. Tu su bili i drveni topovi, razni instrumenti, koji su, sa svim ostalim, činili čarolije na reci tokom spusta.

- Ovo je regata, kao i obično, za priču i pričanje, dugo pamćenje i kraljevsko uživanje - kaže Lozničanin Vlado Lečić. - Drina je dar od Boga i Bogu hvala da znamo da koristimo njene blagodeti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju