ISPIRANJE CEVI UPRLJALO VODU! Građani subotičkih naselja već danima muku muče sa česmovačom, koja je puna rđe i zamućena

J. LEMAJIĆ

17. 07. 2021. u 10:01

VODA za piće u Subotici, naročito u naseljima Novi grad, Radanovac i Palić, ovih dana ima i miris i ukus i boju.

ИСПИРАЊЕ ЦЕВИ  УПРЉАЛО ВОДУ! Грађани суботичких насеља већ данима муку муче са чесмовачом, која је пуна рђе и замућена

Foto Privatna arhiva

Za razliku od prošle nedelje kada je dva dana bila žuta i puna rđe, sada je "samo" zamućena, te meštane ovih naselja brine da li je ona zdravstveno ispravna.

- Voda je bila žuta i bukvalno ništa sa njom nismo mogli. Na zahtev stanara odmah sam kontaktirao sa JKP "Vodovod i kanalizacija" i oni su mi odgovorili da se vrše radovi na "Vodozahvatu" i Fabrici vode i da će to trajati do 12. avgusta - kaže Dragan Aćimović, upravnik zgrade na Segedinskom putu 63.

- Međutim, niko nam nije rekao da li je voda sada zdravstveno ispravna, da li se može koristiti za kuvanje, kupanje i piće. Posle toga, ona više nije žuta, ponekad je zamućena, ali sumnjamo da je ispravna i bezbedna za korišćenje. Zgrada ima 15 stanova, imamo dosta male dece i zbog svih nas voleli bismo da znamo u kojoj meri i za šta možemo da je koristimo.

Foto Privatna arhiva

Objašnjenje je stiglo iz JKP "Vodovod i kanalizacija" , u kome se kaže da će se zbog prelaska na novi režim vodosnabdevanja integrisanog vodovodnog sistema Subotica - Radanovac - Palić, od petka, 9. jula, pa u narednih 30 dana, sem vikenda, vršiti pripremni radovi na novom postrojenju za preradu vode na "Vodozahvatu 2", kao i radovi na ispiranju vodovodne mreže u pomenutim delovima grada.

- U narednih nekoliko dana, tokom prepodnevnih i popodnevnih sati, dolaziće do povremene pojave zamućenja i prebojenosti vode kod potrošača. Ispiranje gradske vodovodne mreže vršiće se po završetku pripremnih radova na novom postrojenju za preradu vode, sve do 12. avgusta tokom prepodnevnih sati, kao i noću u periodu od 23 časa do 5 časova, kada se zbog obima ispiranja mogu očekivati oscilacije u pritiscima u vodovodnoj mreži - saopšteno je iz JKP "Vodovod i kanalizacija".

TRAŽE UMANjENjE RAČUNA

SUBOTIČANI razumeju da se odvijaju radovi, ali traže da im se umanje računi.

- Tražili smo da se julski račun umanji za dnevni prosek mesečne potrošnje, za dane kada nismo mogli bukvalno ništa da radimo sa tom vodom. Ali na to nisam dobio odgovor - dodaje Aćimović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)