NAPREDUJU RADOVI NA UREĐENJU GRADSKOG JEZGRA: Centar Novog Sada u novom ruhu do kraja novembra (FOTO)

Z. Grumić

16. 07. 2021. u 12:45

GRADONAČELNIK Novog Sada Miloš Vučević danas je, zajedno sa svojim saradnicima, obišao radove na uređenju gradskog jezgra koji u okviru prve faze realizacije obuhvataju Pozorišni trg, Uspensku ulicu i deo prolaza između Srpskog narodnog pozorišta (SNP) i Tržnog centra „Apolo“.

НАПРЕДУЈУ РАДОВИ НА УРЕЂЕЊУ ГРАДСКОГ ЈЕЗГРА: Центар Новог Сада у новом руху до краја новембра (ФОТО)

FOTO: pres služba grada

Vrednost te investicije iznosi 378 miliona dinara, navedeno je u saopštenju iz Kabineta gradonačelnika.

Istakavši da se radovi započeti u martu ove godine, na tom “možda najbolje organizovanom gradskom gradilištu”, odvijaju bez prestanka i da će biti okončani do kraja novembra, Vučević je poručio da će to biti jedan od najlepših delova grada.

FOTO: pres služba grada

- Ne da niko više neće imati problem da prođe Pozorišnim trgom, nego će svi sa zadovoljstvom dolaziti u ovaj deo centra koji će služiti na ponos svih Novosađana. Nastavljamo da ulažemo u Novi Sad, da stvaramo bolji, jači, razvijeni i bogatiji grad.

Gradonačelnik je napomenuo da radove na obnovi fasade i dekorativnog osvetljenja SNP-a finansira Pokrajinska vlada, dok gradski Zavod za zaštitu spomenika kulture finansira parterno uređenje i postavljanje ograde oko Uspenske crkve.

FOTO: pres služba grada

Od Uspenske crkve do SNP-a u toku je popločavanje granitnim pločama. Završeni su betonski radovi u okviru izrade kontinualnih klupa koje se oblažu tikovinom u Uspenskoj ulici i delu platoa ispred SNP-a. Takođe je okončano i betoniranje autobuske niše.

Na Pozorišnom trgu, odnosno na platou ispred SNP-a, izvode se završni radovi na izgradnji fontane koja je osmišljena kao kompleks vodenih površina. Planirano je i da bude zasađeno 25 novih stabala i 708 komada žbunastih biljaka.

FOTO: pres služba grada

Od ukupno 8.110 kvadratnih metara površine koja se rekonstruiše, zelenilo će zauzimati trećinu. Poseban pečat tom prostoru daće i „memorijalna traka“, specifično podsećanje na nekadašnju malu Jevrejsku ulicu, koja je tu postojala do sedamdesetih godina prošlog veka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede