ZAJEDNO PROTIV KAMENOLOMA: Paraćinci se udružuju da oteraju investitore na planini Babi

Z. RAŠIĆ

15. 07. 2021. u 08:25

EKSPLOATACIJA krečnjaka na planini Babi se nastavlja.

ЗАЈЕДНО ПРОТИВ КАМЕНОЛОМА: Параћинци се удружују да отерају инвеститоре на планини Баби

Foto Arhiva

"Kruševacput" i dalje radi bez obzira na zabranu inspekcije Ministarstva za zaštitu životne sredine od marta ove godine. Investitor se pravda time da ne vrši eksploataciju već samo istraživanje, čime ne samo da krši zakon već vređa inteligenciju i zdrav razum meštana jer stotine kamiona sa mlevenim kamenom prolazi putem Lešje-Plana.

To je naglasio Dragan Ristić, predsednik Udruženja građana "Pridruži se", na konferenciji za novinare povodom osnivanja Saveza udruženja građana "Paraćinska akcija", čiji je cilj zajedničko delovanje u borbi protiv kamenoloma.

Ristić je podsetio da je eksploatacija na kopu "Lešje" kod Plane započeta bez usvojenog Plana detaljne regulacije za to područje i saglasnosti meštana.

On je najavio da očekuje pozitivan epilog. U prilog tome govori dokument Ministarstva građevinarstva - Sektora za inspekcijski nadzor, u kom urbanistički inspektor, kao potpisnik, konstatuje da u Prostornom planu opštine Paraćin ne postoje uslovi za to područje kojim se mogu definisati mogućnosti ekploatacije krečnjaka.

- Za to ne postoji planski osnov, a on se ne može obezbediti izradom plana užeg područja i nižeg reda, već je potrebno da se predloži izmena i dopuna Prostornog plana opštine Paraćin, za šta treba mnogo priprema i vremena - zaključio je Ristić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba