CILJ JE STVARANJE USLOVA ZA KVALITETAN RAZVOJ DECE: Pajić i Vujović potpisali Ugovor o sufinansiranju projekata očuvanja zemljišta

V. Mitrić

12. 07. 2021. u 22:04

GRADONAČELNIK Šapca dr Aleksandar Pajić danas je u Ministarstvu zaštite životne sredine sa ministarkom Irenom Vujović potpisao Ugovor o sufinansiranju realizacije projekta očuvanja i zaštite zemljišta kao prirodnog resursa u 2021. godini na teritoriji grada Šapca.

ЦИЉ ЈЕ СТВАРАЊЕ УСЛОВА ЗА КВАЛИТЕТАН РАЗВОЈ ДЕЦЕ: Пајић и Вујовић потписали Уговор о суфинансирању пројеката очувања земљишта

Foto: V.Mitrić

Ukupna sredstva predviđena ovim projektom su 8 miliona i 134 hiljade dinara. Ministarstvo dedeljuje sredstva u iznosu od 4,5 miliona dok ostala sredstva obezbeđuje Grad Šabac. Gradonačelnik Pajić rekao je da će Grad Šabac predviđena sredstva uložiti u sanaciju i rekonstrukciju zemljišta na području Starog grada i postavljanje novog dečjeg igrališta.

Foto: V.Mitrić

- Glavni cilj nam je stvaranje uslova za kvalitetan rani razvoj dece i zdrav psihofizički razvoj najmlađih sugrađana. 

Šabac je oduvek vezan za svoju reku, a Stari grad izuzetno je važno mesto za sve Šapčane. Na njemu su odrastale generacije. Dečije igralište koje se tamo nalazi, zapušteno je jer se dugo u njega nije ulagalo.

Foto: V.Mitrić

Zbog toga je izgradnja novog igrališta izuzetno značajna za Grad Šabac i sve mališane u njemu, ali i njihove roditelje. Oni će u ovoj oazi mira i prirode moći da uživaju na pravi način. Mi ćemo se potruditi da našim najmlađim sugrađanima obezbedimo bezbrižnu igru i zdravo odrastanje", rekao je gradonačelnik Aleksandar Pajić. 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna