ZA KAZNE I DO 50.000 DINARA: Potrošnja vode u Brusu preterana

S. B.

12. 07. 2021. u 06:40

USLED izrazito visokih dnevnih temperatura i dugog perioda suše, došlo je do smanjenja kapaciteta izvorišta vode, upozoravaju u JKP Rasina u Brusu, gde se, kako navode, suočavaju i sa enormnim povećanjem potrošnje.

ЗА КАЗНЕ И ДО 50.000 ДИНАРА: Потрошња воде у Брусу претерана

Foto S. Babović

Potrošači u višim zonama opštine već osećaju posledice nedostatkom vode.

- Kako bismo svim korisnicima sa teritorije naše opštine obezbedili korišćenje vode, prinuđeni smo da distibuiramo vodu manjeg pritiska - navode u JKP Rasina Brus.

- Svi objekti za distribuciju vode rade maksimalnim kapacitetom, obezbeđene su optimalne količine vode, ali je moguće da u određenom periodu dana dođe do smanjenja pritiska u distributivnoj mreži Brusa,odosno do mestimičnog prekida u vodosnabdevanju pojedinih prigradskih naselja.

U JKP Rasina Brus apeluju na potrošače da vodu koriste isključivo namenski i racionalno - za piće, pripremanje hrane i sanitarnu upotrebu. Neracionalna potrošnja se pre svega odnosi na zalivanje bašta, voćnjaka, dvorišta, rashlađivanja betona, pranje automobila.

Najavljena je kontrola u saradnji sa nadležnim inspekcijskim službama.

- Za nenamensko korišćenje vode sa javne vodovodne mreže kao i sa seoskog vodovodnog sistema, utvrđena je novčana kazna u iznosu od 20.000 do 50.000 dinara za građane - podsećaju u JKP "Rasina Brus".

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)