DA I BOŠKO ŠTO PRE DOBIJE ZOLGENSMU: Akcija „Humanitarni ponedeljak“ 12. jula na novosadskom Štrandu

Lj.P.

11. 07. 2021. u 13:23

AKCIJA „Humanitarni ponedeljak biće u ponedeljak 12. jula na novosadskom Štrandu, namenjena je malenom Bošku Gugleti iz Novog Sada.

ДА И БОШКО ШТО ПРЕ ДОБИЈЕ ЗОЛГЕНСМУ: Акција „Хуманитарни понедељак“ 12. јула на новосадском Штранду

Foto:Gradsko zelenilo

Ulaz na plažu se toga dana neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima. Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova.

Boško je rođen 14.januara 2021. u Novom Sadu, a trudnoća i porođaj su protekli normalno. Kada je imao tri meseca, roditelji su primetili da je dosta mirniji nego što bi trebao da bude u tom uzrastu. Nakon mnogobrojnih pregleda i analiza, Bošku je uspostavljena dijagnoza spinalna mišićna atrofija (SMA) tip 1.

Reč je o neuromišićnoj bolesti, teškoj i progresivnoj, koja može da ima smrtni ishod. Novac koji će se prikupljati potreban je za gensku terapiju Zolgesma koja je trenutno najskuplja terapija za lečenje ove bolesti na svetu, za lečenje u inostranstvu, rehabilitacije, fizikalne i okupacione terapije, ortopedska pomagala, medicinske aparate, kao i putne troškove i smeštaj.

U prošlonedeljnoj akciji prikupljanja sredstava za lečenje Alekse Kosanovića prikupljeno je 102.120 dinara. JKP „Gradsko zelenilo“ obaveštava sugrađane, koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći, da svoje zahteve mogu doneti na glavnu blagajnu Štranda.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)