EPIDEMIJA NA PODRUČJU PIROTSKOG OKRUGA: Još 5 zaraženih - svi iz Dimitrovgrada

V. Ćirić

07. 07. 2021. u 18:35

PIROTSKI Zavod za javno zdravlje, saopštio je, da je danas registrovano 5 laboratorijski potvrđenih slučajeva kovid 19 i da su svi iz Dimitrovgrada.

ЕПИДЕМИЈА НА ПОДРУЧЈУ ПИРОТСКОГ ОКРУГА: Још 5 заражених - сви из Димитровграда

Foto: V. Ćirić

Na testiranje je poslato 7 sumnjivih uzoraka sa područja okruga, a u ZZJZ urađeno je 27 antigenih testiva i svi su negativni. Reč je o testovima radi putovanja u inostranstvo. Posle dve nedelje bez pozitivnih slučajeva, od subote do danas je registrovano 9 novozaraženih osoba iz Dimitrovgrada.

Od početka vakcinacije u okrugu je cepljeno 33.137 osoba, a obe doze primilo je njih 32.170. Ukupno je dato 65.307 doza vakcina. Tokom cekle epidemije, laboratorijski je bilo potvrđeno 5.855 osoba dok su 254 preminule. U kovid ambulanti danas je bilo 33 pregleda, od kojih je 17 prvih, a ostalih 16 su kontrolni. Mera kućne izolacije naložena je za dve osobe, a u pirotskoj OB nema ni jednog pacijenta sumnjivog na kovid 19.

Uz poruku građanima da ima dovoljno Sinofarm i Fajzer vakcina, epidemiolozi Centra za kontrolu i prevenciju bolesti pri ZZJZ, ocenjuju da je epidemiološka situacija u okrugu povoljna i da je treba iskoristiti za vakcinaciju kako bi se sprečio još jedan epidemijski talas.

Podsetimo, korona virus je u poslednja 24 sata registrovan kod 103 osobe, pokazuje najnoviji korona presek.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri